Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou

V našem předchozím receptu jsme se spolu podívali na to, jak připravit výtečné domácí tortilly. Dnes si do nich připravíme skvělou náplň s marinovaným kuřecím masem a zeleninou. A nesmíme zapomenout také na chutný dip z avokáda.

Doba přípravy: 60 minut 

(pokud budete dělat i domácí tortilly počítejte ještě minimálně s 45 minutami navíc)

Obtížnost: Snadné

Suroviny na 4 porce:

Tortilly – domácí, připravené podle našeho receptu nebo G&G tortillové wrapy již hotové 

Na náplň:
500g kuřecích prsou

250g vaničku cherry rajčátek nebo 6 velkých rajčat

paprika

salátová okurka

mix salátů dle chuti, přibližně asi 200g

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce bylinek do salátů 

sůl

pepř

Na marinádu:

3 stroužky česneku

šťávu z půlky limetky

1 lžička worcestrové omáčky

5 lžic slunečnicového oleje  

sůl, pepř

Na dip:

1 velké zralé avokádo

šťáva z 1,5 limetky 

pepř

50g nakrájených mandlí 

Výživové údaje:

2805kJ/670kcal; sacharidy 38g; tuky 41g; bílkoviny 35g;

Postup:

První co v našem receptu uděláme je naložení masa do marinády. Oloupeme si česnek, prvně ho rozmačkáme plochou stranou nože a následně na jemno nakrájíme.  

Přidáme sůl a pepř, šťávu z limetky, slunečnicový olej a worcestrovou omáčku. Do té si naložíme kuřecí maso připravené na porce, nedáváme tam celá prsa ale nakrájená, a přikryté folií dáme odpočinout alespoň na půl hodinky do ledničky. 

Teď přichází čas na přípravu tortill. Děláme-li tortilly domácí budeme postupovat podle receptu na tortilly. Máme-li tortilly koupené, dáme se do přípravy jejich náplně. 

Papriky, rajčata i okurku si umyjeme. Papriky zbavíme jader a nakrájíme, rajčata zbavíme stopky a dle velikosti buďto nakrájíme na plátky či je jen rozčtvrtíme. Okurku můžeme oloupat, ale není to nutné. Následně ji nakrájíme na kostičky. Tuto směs zeleniny dáme do misky a přidáme k ní umytý a natrhaný mix salátu. Poté přidáme olivový olej a bylinky a dochutíme solí a pepřem.

Než dáme marinované maso upéct na pánev, připravíme si ještě dip. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a vyloupneme ze slupky. Dip připravíme tak, že všechny ingredience připravíme do misky a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému. Směs pak uchováváme v lednici. Na rozehřáté pánvi si upečeme marinované kousky kuřecího masa. Tortilly si zatím naplníme směsí zeleniny a na to pokládáme upečené maso. Tortilly buďto zabalíme, tak že spodní konec trochu ohneme a pak z jedné strany do druhé rolujeme, nebo je pouze přeložíme na půl.
TIP: Náplň tortill můžeme ještě doplnit o oblíbený sýr nebo slaninu. I další zelenina je vítaná, třeba cibule. Místo dipu také můžeme avokádo jen nakrájet, zakápnout limetkovou šťávou a dát do tortilly.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení