Kinderčokoládová bábovka

Den dětí se blíží. Přemýšlíte čím udělat radost vašim ratolestem? Co takhle jim připravit něco dobrého, navíc z všemi oblíbené Kinder čokolády. Nebojte, získanou energii budou mít možnost určitě vydat na odpoledni plném her a zábavy. Prohlédněte si rozvrh akci vašeho města či obce. V tento den, či následující víkend, protože letos vychází dětský den na středu, se konají různé akce pro děti, plné her a zábavy. Přípravu bábovky zvládnete snadno a na pomoc si můžete vzít i malé pomocníky. A věděli jste, že Kinder čokoláda je tu s námi už více než 50 let? Příští rok oslaví 55. narozeniny.

Doba přípravy: 1 hodina 10 minut (Aktivní pracovní doba asi 20 minut)

Obtížnost: Snadné

Porce: 499 kcal / 2089 kJ

Vegetariánský recept

Suroviny na 12 porcí:

250 gramů másla

200 gramů cukru

1 balíček vanilkového cukru

3 vejce

100 gramů smetanového sýra (typu lučina, žervé)

100 g bílého jogurtu

400 g hladké mouky 

1 balíček kypřícího prášku do pečiva  

špetka soli

10 tyčinek kinder čokolády

50 g  čokoládové polevy z mléčné čokolády

50 g polevy z bílé čokolády

– tuk na vymazání formy a mouka na vysypání

Výživové údaje:

Energetická hodnota: 2089 kJ/ 499 kcal (*25 %); sacharidy 43 g (*17 %); bílkoviny 7 g (*14 %); tuky 32 g (*46 %)

*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby

Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů horkovzduch nebo na 180 stupňů horní/spodní ohřev.

Pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robota si ušleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté, co nám vznikne pěnová konzistence zašleháme po jednom vejce.

Smetanový sýr smícháme s bílým jogurtem. Mouku prosejeme do mísy společně s práškem do pečiva a špetkou soli. Do máslovo- vaječného krému postupně přisypáváme moučnou směs a přidáváme i sýr s jogurtem. Mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Asi tak sedm tyčinek kinder čokolády nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do těsta. Formu na bábovku si vymažeme, můžeme použít sádlo, máslo nebo olej  a vysypeme hrubou moukou. Poté tam nalejeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut v závislosti na výkonu vaši trouby. Upečenou bábovku zkusíme špejlí. Špejli píchneme do těsta a pokud ji vytáhneme bez zbytku těsta je bábovka pečená. Pokud na špejli zůstalo těsto pečeme ještě 5 minut, poté test opakujeme. Poté vyndáme i s formou a necháme chvilku zchladnout. Pak vyklopíme z formy. Ve vodní lázni si postupně rozpustíme polevy a podle libosti s ní polijeme bábovku, navrch poté ještě dáme malé kousky zbylých tyčinek čokolády. Necháme zchladnout a podáváme.

Pokud se chcete dozvědět něco více o značce Kinder přečtěte si náš článek Zlatá tradice, pro zlaté okamžiky – Ferrero, v němž najdete mnoho zajímavostí o značce Ferrero. V naši nabídce také najdete mnoho produktů této značky.

V článku Čokoláda, pokrm bohů najdete navíc spoustu zajímavostí o čokoládě, o jejím původu i o výhodách její konzumace. 

Nyní máme v nabídce Ferrero Kinder Riegel + Porcelánový hrníček, kde najdete oblíbené Kinder čokoládové tyčinky a navíc krásný sběratelský hrneček. Touto sadou určitě potěšíte všechny, co mají rádi sladké. 

O Dni dětí jsme již psali v našem článku Den dětí

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení