Den dětí se blíží. Přemýšlíte čím udělat radost vašim ratolestem? Co takhle jim připravit něco dobrého, navíc z všemi oblíbené Kinder čokolády. Nebojte, získanou energii budou mít možnost určitě vydat na odpoledni plném her a zábavy. Prohlédněte si rozvrh akci vašeho města či obce. V tento den, či následující víkend, protože letos vychází dětský den na středu, se konají různé akce pro děti, plné her a zábavy. Přípravu bábovky zvládnete snadno a na pomoc si můžete vzít i malé pomocníky. A věděli jste, že Kinder čokoláda je tu s námi už více než 50 let? Příští rok oslaví 55. narozeniny.
Doba přípravy: 1 hodina 10 minut (Aktivní pracovní doba asi 20 minut)
Obtížnost: Snadné
Porce: 499 kcal / 2089 kJ
Vegetariánský recept
Suroviny na 12 porcí:
250 gramů másla
200 gramů cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
100 gramů smetanového sýra (typu lučina, žervé)
100 g bílého jogurtu
400 g hladké mouky
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
10 tyčinek kinder čokolády
50 g čokoládové polevy z mléčné čokolády
50 g polevy z bílé čokolády
– tuk na vymazání formy a mouka na vysypání
Výživové údaje:
Energetická hodnota: 2089 kJ/ 499 kcal (*25 %); sacharidy 43 g (*17 %); bílkoviny 7 g (*14 %); tuky 32 g (*46 %)
*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby
Postup přípravy:
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů horkovzduch nebo na 180 stupňů horní/spodní ohřev.
Pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robota si ušleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté, co nám vznikne pěnová konzistence zašleháme po jednom vejce.
Smetanový sýr smícháme s bílým jogurtem. Mouku prosejeme do mísy společně s práškem do pečiva a špetkou soli. Do máslovo- vaječného krému postupně přisypáváme moučnou směs a přidáváme i sýr s jogurtem. Mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Asi tak sedm tyčinek kinder čokolády nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do těsta. Formu na bábovku si vymažeme, můžeme použít sádlo, máslo nebo olej a vysypeme hrubou moukou. Poté tam nalejeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut v závislosti na výkonu vaši trouby. Upečenou bábovku zkusíme špejlí. Špejli píchneme do těsta a pokud ji vytáhneme bez zbytku těsta je bábovka pečená. Pokud na špejli zůstalo těsto pečeme ještě 5 minut, poté test opakujeme. Poté vyndáme i s formou a necháme chvilku zchladnout. Pak vyklopíme z formy. Ve vodní lázni si postupně rozpustíme polevy a podle libosti s ní polijeme bábovku, navrch poté ještě dáme malé kousky zbylých tyčinek čokolády. Necháme zchladnout a podáváme.
Pokud se chcete dozvědět něco více o značce Kinder přečtěte si náš článek Zlatá tradice, pro zlaté okamžiky – Ferrero, v němž najdete mnoho zajímavostí o značce Ferrero. V naši nabídce také najdete mnoho produktů této značky.
V článku Čokoláda, pokrm bohů najdete navíc spoustu zajímavostí o čokoládě, o jejím původu i o výhodách její konzumace.
Nyní máme v nabídce Ferrero Kinder Riegel + Porcelánový hrníček, kde najdete oblíbené Kinder čokoládové tyčinky a navíc krásný sběratelský hrneček. Touto sadou určitě potěšíte všechny, co mají rádi sladké.
O Dni dětí jsme již psali v našem článku Den dětí.