Kinderčokoládová bábovka

Den dětí se blíží. Přemýšlíte čím udělat radost vašim ratolestem? Co takhle jim připravit něco dobrého, navíc z všemi oblíbené Kinder čokolády. Nebojte, získanou energii budou mít možnost určitě vydat na odpoledni plném her a zábavy. Prohlédněte si rozvrh akci vašeho města či obce. V tento den, či následující víkend, protože letos vychází dětský den na středu, se konají různé akce pro děti, plné her a zábavy. Přípravu bábovky zvládnete snadno a na pomoc si můžete vzít i malé pomocníky. A věděli jste, že Kinder čokoláda je tu s námi už více než 50 let? Příští rok oslaví 55. narozeniny.

Doba přípravy: 1 hodina 10 minut (Aktivní pracovní doba asi 20 minut)

Obtížnost: Snadné

Porce: 499 kcal / 2089 kJ

Vegetariánský recept

Suroviny na 12 porcí:

250 gramů másla

200 gramů cukru

1 balíček vanilkového cukru

3 vejce

100 gramů smetanového sýra (typu lučina, žervé)

100 g bílého jogurtu

400 g hladké mouky 

1 balíček kypřícího prášku do pečiva  

špetka soli

10 tyčinek kinder čokolády

50 g  čokoládové polevy z mléčné čokolády

50 g polevy z bílé čokolády

– tuk na vymazání formy a mouka na vysypání

Výživové údaje:

Energetická hodnota: 2089 kJ/ 499 kcal (*25 %); sacharidy 43 g (*17 %); bílkoviny 7 g (*14 %); tuky 32 g (*46 %)

*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby

Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů horkovzduch nebo na 180 stupňů horní/spodní ohřev.

Pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robota si ušleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté, co nám vznikne pěnová konzistence zašleháme po jednom vejce.

Smetanový sýr smícháme s bílým jogurtem. Mouku prosejeme do mísy společně s práškem do pečiva a špetkou soli. Do máslovo- vaječného krému postupně přisypáváme moučnou směs a přidáváme i sýr s jogurtem. Mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Asi tak sedm tyčinek kinder čokolády nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do těsta. Formu na bábovku si vymažeme, můžeme použít sádlo, máslo nebo olej  a vysypeme hrubou moukou. Poté tam nalejeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut v závislosti na výkonu vaši trouby. Upečenou bábovku zkusíme špejlí. Špejli píchneme do těsta a pokud ji vytáhneme bez zbytku těsta je bábovka pečená. Pokud na špejli zůstalo těsto pečeme ještě 5 minut, poté test opakujeme. Poté vyndáme i s formou a necháme chvilku zchladnout. Pak vyklopíme z formy. Ve vodní lázni si postupně rozpustíme polevy a podle libosti s ní polijeme bábovku, navrch poté ještě dáme malé kousky zbylých tyčinek čokolády. Necháme zchladnout a podáváme.

Pokud se chcete dozvědět něco více o značce Kinder přečtěte si náš článek Zlatá tradice, pro zlaté okamžiky – Ferrero, v němž najdete mnoho zajímavostí o značce Ferrero. V naši nabídce také najdete mnoho produktů této značky.

V článku Čokoláda, pokrm bohů najdete navíc spoustu zajímavostí o čokoládě, o jejím původu i o výhodách její konzumace. 

Nyní máme v nabídce Ferrero Kinder Riegel + Porcelánový hrníček, kde najdete oblíbené Kinder čokoládové tyčinky a navíc krásný sběratelský hrneček. Touto sadou určitě potěšíte všechny, co mají rádi sladké. 

O Dni dětí jsme již psali v našem článku Den dětí

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz