Kapustová polévka

Naše kapustová polévka je kombinací sladkého zelí s kořeněnou klobáskou a uzeným vepřovou kotletou. 

kapustova

Informace o receptu


Složení: 4 porce
Doba přípravy: 80 min
Připraveno: 80 min
Na porci: 2721 kJ, 650 kcal, 29 g sacharidů, 42 g bílkoviny, 40 g tuku, 109 mg cholesterolu, 9 g vlákniny
Obtížnost: snadné

Přísady:

1 kg kapusty
sůl
120 g cibule
2 lžíce rostlinného oleje
1.25 l zeleninového vývaru (z kostky)
1 bobkový list
2 hřebíček
6 kuliček pepře
400 g uzeného bez kosti
250 g mrkve
400 g brambor
4 klobásy
pepř

Příprava:

1. Umyjeme kapustu a rozkrojíme ji napůl. Vyřežeme tvrdé listové žebroví. Nařežeme listy na proužky. Spaříme slanou vodou, omyjeme ve studené vodě a necháme okapat
2. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké plátky. Olej zahřejeme ve velkém hrnci a cibuli smažíme dokud nezesklovatí. Přidejte zeleninový vývar, koření, kapustu celý kus uzeného masa a duste asi 1 hodinu.
3. Mezitím oloupeme mrkev a brambory, nakrájíme mrkev na tenké plátky, nakrájíme brambory na kostky asi 1,5 cm. Přidáme do polévky mrkev, brambory a celé klobásy, vaříme 25 minut.
4. Vyjmeme klobásy a uzené a nakrájíme na kostky. Vložíme zpět do polévky. Ochutíme solí a pepřem a podávame.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení