Nutella
Říkat něco o pravděpodobně nejvýznamnější pomazánce na chleba je jako nosit sovy do Atén. Ale snad jen tolik: jemně sladký lískooříškový krém vyvinul v roce 1940 italský cukrář Pietro Ferrero a od roku 1965 je k dostání v Německu. Málokdo však ví, že lahodný snídaňový krém, "který chutná výborně i pozdě večer", je k dostání v podstatě ve dvou recepturách: severní a jižní. Jižní receptura je o něco sladší a jemnější. Severní receptura je roztíratelnější a obsahuje více kakaa. Zeměpisnou hranicí potěšení, která odděluje severní a jižní Nutellu, je Švýcarsko - odtud znalec hoduje na sladké Nutelle jižní.

Netřeba představovat. Jedna z nejoblíbenějších lískooříškových pomazánek s kakaem. bez barviv a...

MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST DO 29.11.2023 Netřeba představovat. Jedna z nejoblíbenějších lískooříškových pomazánek...

Netřeba představovat. Jedna z nejoblíbenějších lískooříškových pomazánek s kakaem. bez barviv a...
Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem