G&G Směs na chléb - žitný 1000g - originál z Německa
Kód: 6927Související produkty
Detailní popis produktu
G&G Směs na chléb - selský 1000g
Oblíbená směs na žitnýchléb. Vystačí na 2 bochníky po 750g.
- vhodná pro domácí pekárny
- stačí přidat pouze vodu
Obsah: 1 Kg. Vyrobeno v Německu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 1.1 kg |
Specifikace: | Oblíbená směs na žitný chléb. Vystačí na 2 bochníky po 750g. Recept na chléb 750g: Příprava v troubě: 1. Příprava těsta: Vložte do misky 500g směsi (1/2 sáčku) a 370ml vlažné vody (asi 35-40°C). Směs mixérem na 3-4 minuty rozmixujte (nejdříve na nejnižší, poté na nejvyšší stupeň), tak aby vniklo rovnoměrné a hladké těsto. Odkryté těsto vložte přibližně na 30 minut na teplé místo a nechte v klidu, tak aby se objem těsta znatelně zvětšil. Následně těsto promněte a vložte do tukem vymazané formy (cca 25cm) nebo na pečící papír na plech. Odkryté těsto nechte opět na teplém místě asi 40-50 minut uležet dokud se bochník zřetelně nezvětší. 2. Pečení: Bochník podélně dvakrát asi 1cm nařízněte a posypte lehce moukou. Pečte v předehřáté troubě na 240°C na spodním roštu. Po pečení vložte na mřížku nebo na prkénko a nechte zchladit. TIP: Pro zlepšení objemu vlijte asi 200ml vody na horký plech, tak aby vznikla pára. Důležité: Troubu rychle zavřete! Doba pečení: Klasické pečení (spodní a horní těleso): 10 minut při 240°C, poté asi 35-40 minut při 200°C Horký vzduch: 10 minut při 220°C, poté asi 35-40 minut při 180°C. Příprava v domácí pekárně: Vložte asi 380ml vlažné vody (asi 35-40°C) a 500g směsi (1/2 sáčku) do formy pekárny. Program: Chléb, normální / Hnědnutí (osmahnutí) tmavé, velikost: velká. Dbejte prosím na manuál výrobce Vaší pekárny. Složení: 47% žitná mouka, 44% pšeničná mouka, žitný kvásek - sušený, jodidovaná sůl (kuchyňská sůl, jodičnan draselný), difosfát citrónová |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář